February 1, 2024

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 λουκάνικο (της επιλογής σας) κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (π.χ. τσένταρ, γκούντα ή μοτσαρέλα)
  • 1 μικρή πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
  3. Σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αν τα χρησιμοποιείτε, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το ζαμπόν και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη.
  5. Ρίξτε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.
  6. Προσθέστε το μείγμα ζαμπόν-λουκάνικου και το τριμμένο τυρί στη μία πλευρά της ομελέτας.
  7. Διπλώστε την άλλη πλευρά της ομελέτας επάνω στη γέμιση και αφήστε τη να ψηθεί για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί καλά.
  8. Μεταφέρετε την ομελέτα σε πιάτο και σερβίρετε ζεστή με φρέσκο ψωμί ή πράσινη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Leave a Comment