
February 1, 2024
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 λουκάνικο (της επιλογής σας) κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (π.χ. τσένταρ, γκούντα ή μοτσαρέλα)
- 1 μικρή πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
- Σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αν τα χρησιμοποιείτε, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ζαμπόν και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.
- Προσθέστε το μείγμα ζαμπόν-λουκάνικου και το τριμμένο τυρί στη μία πλευρά της ομελέτας.
- Διπλώστε την άλλη πλευρά της ομελέτας επάνω στη γέμιση και αφήστε τη να ψηθεί για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί καλά.
- Μεταφέρετε την ομελέτα σε πιάτο και σερβίρετε ζεστή με φρέσκο ψωμί ή πράσινη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!